Égifénybenfürdő

Semmi újat nem írok, csak átszűröm magamon a világot.

2010. január 3., vasárnap

Érzékelni az illatokat

Legyünk őszinték. Olvastam elég fénymunkás írást. Az elmém mindig is kételkedik abban, hogy amit olvasok magasabb lényektől származnak. Pedig nagyon mélyen tudom. Különben ez csak mellékes. A lényeg, a lényeg! Amit olvasok, tetszik és mosolyogva bólogatok, mert igen, ezt érzem, ezt tudom! Bárkitől is származik. Ha a csatornázó saját szavai lennének, akkor se érnének számomra kevesebbet. Belső, külső, alsó, felső hang, nem fontos! A tartalom, ami megfogott. Osho könyvei ehhez lerakták az alapot. A taoizmus ősi tudása visszhangzik az Új Föld fénymunkásainak tanításaiban. És igen! Lélegezz!
A légzés egyszerűsége zavaró lehet, de ha belegondolok, mindenhonnan visszaköszönt. Évezredek óta terjed a hír: lélegezz és minden jól lesz! Nézzük csak szép kifejezéseinket, kezdve a leglényegretörőbbel: életet lehel belé, vagy lelket lehel belé és ennek ellenkezője, kilehelte lelkét. Hát nem elég egyértelmű? A keleti chi fogalma pedig a körülöttünk lévő életenergia, amit belélegzünk. Léleg...lélek...

Nem akarok tovább levegőbe beszélni! Három éve néhány légzésgyakorlattal, komoly magamra figyeléssel, sok terhet leraktam magamról és új fejezet nyílt életemben. Csak ennyi kell! Ahogy Tóbiás is mondja: a tudatos légzés segít magunkban tartani magunkat. Segít a figyelésben. A legegyszerűbb módja annak, hogy felismerd: te lélegzel és te figyeled magad, amint lélegzel... Ha tovább figyelsz, észreveheted, hogy milyen durván is bánsz saját testeddel. Húzod a hajad, mikor fésülöd, kikaparod sebeid, kinyomkodod a pattanásokat, mitteszereket, véresre dörzsölöd az ínyed fogmosás címén... Hol van ebben a megbecsülés? Igen, én is csináltam és csinálom ezeket a dolgokat. Érzéketlenné válltunk saját testünk iránt. Azt is mindig túl későn vesszük észre, ha beteg. Nem azért, mert nincsenek figyelmeztetések, nem azért, mert a test nem jelezne. Csak azért , mert senki se figyel oda, le se szarjuk a finom jelzéseket. Egetrengető fejfájás kell hozzá, hogy feltűnjön, valami nincs rendben. Akkor se állunk le elgondolkodni, megfigyelni, hogy mit jelez a borzasztó fájdalom, hanem elkezdünk fájdalomcsillapítókat bekapkodni, mint ha cukorka lenne. A fájdalom jelez. A fájdalom segíthet a megértésben. Bármit jelez a testünk, érezni kell! Mert ha nem érzed, felerősödik. Ha azzal se törődsz, csak rosszabb lesz. Nehéz érezni. Az ember annak hisz, amit láthat. Esetleg hall. A szaglásra alig támaszkodunk, pedig az is varázslatos szerv! Az étel ízének nagy része eltűnne szaglás nélkül. Csak próbálj befogott orral enni! Megérted miről beszélek! Egyszerű kísérlet: vegyél egy kocka csokoládét. Fogd be az orrod, tedd a szádba és lassan szopogasd, vagy kezd el rágni. Mikor már szétolvadt a szádban, engedd el az orrod és lélegezz be mélyen! Többet mondanom se kell, minden világos lesz! Emlékszem, milyen isteni érzés volt három éve sétálni eső után! Érezni az ázott aszfalt szagát, port, földet, virágokat, fatörzseket, füvet. Eső után különösen felerősödnek a szagok, érdemes figyelni! Ha ez az érzékszerved egyszer felébred, többé nem altathatod el! Kiszagol hazugságot, szerelmet... Átértékel más dolgokat is.
Sok mindennek kellemetlen szaga van. És itt nem természetes dolgokra gondolok, mint izzadtság, kakis pelus... Ezek nem fognak ugyan eksztázisba röpíteni, de számomra már nem zavaróak. Sokkal inkább a mesterséges illatok, amik állítólag illatok bántóak... Ami ugye kellemes szagot jelent a magyar nyelvben. Bizony az én drága parfümjeim ritkán kerülnek a bőrömre... Akkor is csak egy fújásnyi. Izzadtsággátlómat is lecseréltem szagtalan kristályokból, sókból készültre, ami nem izzadtság gátló, hanem baktérium karbantartó. Miért zavarnám még tovább össze a szervezetem? Izzadni jó! Szükséges! Emberi! Ezzel van gondunk. Az izzadás figyelmeztet bennünket arra, hogy nem tudunk mindent az egónk hatalma alatt tartani! Ahogy amit a vécén művelünk se illatos, de miért zavarna? Hát az is teljesen természetes és emberi. Ha engem nem is zavar már a saját természetes szagom, másokat zavarhat. Nem vagyok teljesen aszociális.... Tudom, hogy ez sokaknak furcsán hangzik és taszítónak, mert egész életen át azt hallottuk, hogy az emberi izzadtság büdös. Lehet az. A sok méreganyag kiűrűl belőlünk, a baktériumoknak az lakoma, azok gázt termelnek és máris szagos a hónalj, talp, stb. Ez egyféleképpen visszajelzés. Sokminden, amit eszünk tele van méreggel, vagy gázokat termel emésztés közben. Dehát emberek vagyunk! Ezek természetes velejárói az életnek, miért kell ezt bárkinek is szégyelnie? Legyünk azért elég tapintatosak és ne hagyjuk abba a fürdést (vicc)! Én már csínján bánok vegyszerekkel, mű illatosítókkal. A testünk sokmindent képes elviselni, feldolgozni. Ez csak egy megfigyelés részemről. Legyünk megértőbbek a testünkkel, kényeztessük, ne szégyeljük a funkcióit, melléktermékeit. Ez hozzátartozik az elfogadáshoz.
Fedezd fel a természetes illatok szépségét és a mű illatok, dezodorok, légfrissítők bántóan erőssé vállnak majd és feleslegessé az életedben!
Akkor léphetünk csak tovább, ha megértettük, megszerettük, elfogadtuk mostani voltunkat. Ha megtanulunk érzékelni, igazán érezni! Elnyomott érzékszerveinket újra kell ébreszteni! Most állj meg, és szagolj a levegőbe! Ha eddig semmit se éreztél, fel fog tűnni, hogy igenis több mindent fel tudsz ismerni a körülötted szállongó szagok közül, csak eddig nem figyeltél az orrodra! Figyelj oda! Mit érzel?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése